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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
03/05/2023 |
Data da última atualização: |
08/05/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
BENELLI, G.; LUCCHI, A.; ANFORA, G.; BAGNOLI, B.; BOTTON, M.; CAMPOS-HERRERA, R.; CARLOS, C.; DAUGHERTY, M. P.; GEMENO, C.; HARARI, A. R.; HOFFMANN, C.; IORIATTI, C.; PLANTEY, R. J. L.; REINEKE, A.; RICCIARDI, R.; RODITAKIS, E.; SIMMONS, G. S.; TAY, W. T.; TORRES-VILA, L. M.; VONTAS, J.; THIÉRY, D. |
Afiliação: |
GIOVANNI BENELLI, UNIVERSITY OF PISA; ANDREA LUCCHI, UNIVERSITY OF PISA; GIANFRANCO ANFORA, UNIVERSITY OF TRENTO; BRUNO BAGNOLI, UNIVERSITY OF TUSCIA; MARCOS BOTTON, CNPUV; RAQUEL CAMPOS-HERRERA, INSTITUTO DE CIENCIAS DE LA VID Y DEL VINO; CRISTINA CARLOS, UNIVERSITY OF TRÁS-OS-MONTES AND ALTO DOURO; MATTHEW P. DAUGHERTY, UNIVERSITY OF CALIFORNIA; CÉSAR GEMENO, UNIVERSITY OF LLEIDA; ALLY R. HARARI, AGRICULTURAL RESEARCH ORGANISATION; CHRISTOPH HOFFMANN, INSTITUTE FOR PLANT PROTECTION IN FRUIT CROPS AND VITICULTURE; CLAUDIO IORIATTI, FONDAZIONE EDMUND MACH; RODRIGO J. LÓPEZ PLANTEY, UNIVERSIDAD NACIONAL DE CUYO; ANNETTE REINEKE, HOCHSCHULE GEISENHEIM UNIVERSITY; RENATO RICCIARDI, UNIVERSITY OF PISA; EMMANOUIL RODITAKIS, HELLENIC MEDITERRANEAN UNIVERSITY; GREGORY S. SIMMONS, UNITED STATES DEPARTMENT OF AGRICULTURE; WEE TEK TAY, BLACK MOUNTAIN LABORATORIES; LUIS M. TORRES-VILA, CONSEJERÍA DE AGRICULTURA DRPYT; JOHN VONTAS, INSTITUTE OF MOLECULAR BIOLOGY AND BIOTECHNOLOGY; DENIS THIÉRY, UMR INRAE. |
Título: |
European grapevine moth, Lobesia botrana. Part I: Biology and ecology. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Entomologia Generalis, April 2023. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Though the European grapevine moth, Lobesia botrana (Denis & Schiffermüller) (Lepidoptera: Tortricidae) can feed on more than forty plant species, grapevine is the preferred crop worldwide. This moth is a western palearctic species that has recently spread to Chile, Argentina, and California. The possible further expansion in other regions of the Americas is greatly feared and should be monitored carefully in the near future. In this framework, we provide an updated review of the current knowledge on its taxonomy, morphology, biology, ecology, genomics, geographic distribution, and invasiveness. Then, in the last section, we develop a research agenda pointing out significant challenges for future investigations on bio-ecology and invasion biology, which are tightly connected with the prevention and management strategies. |
Palavras-Chave: |
Invasiveness; Life cycle; Morphology and taxonomy; Pest distribution; Sex pheromone; Vineyard pest. |
Thesaurus Nal: |
Chemical ecology; Climate change; Tortricidae. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1153483/1/Benelli-2023-Part1-EntomologiaGeneralis.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Registro |
Volume |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
10/07/2018 |
Data da última atualização: |
26/07/2018 |
Tipo da produção científica: |
Orientação de Tese de Pós-Graduação |
Autoria: |
SANTOS, T. B. dos. |
Afiliação: |
THAÍS BARBOSA DOS SANTOS, UFRRJ. |
Título: |
Caracterização Físico-Química e Morfológica de Amidos do Tipo Ceroso de Genótipos Selecionados de Mandioca (Manihot esculenta Crantz). |
Ano de publicação: |
2018 |
Fonte/Imprenta: |
2018. |
Páginas: |
60 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Dissertação (Mestrado em Ciências e Tecnologia de Alimentos) - Programa de pós-graduação em Ciência e Tecnologia de Alimentos, Instituto de Tecnologia, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro, Seropédica, 2017. Orientador: Carlos Wanderlei Piler de Carvalho (CTAA). |
Palavras-Chave: |
Amido ceroso; Difração de raio-x; Viscosidade de pasta; Waxy starch. |
Thesagro: |
Amido; Amilopectina; Mandioca; Tecnologia de Alimento. |
Thesaurus NAL: |
Amylopectin; Cassava starch; Food technology; Pastes; Starch; Viscosity; X-ray diffraction. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/179566/1/Dissertacao-Caracterizacao-Fisico-Quimica-e-Morfologica-de-Amidos-do-Tipo-Ceroso-de-Genotipos-Selecionados-de-Mandioca-Manihot-esculenta-Crantz-Thais-Barbosa-dos-Santos.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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